Planten voor op kantoor

01Het toevoegen van een beetje groen aan je kantooromgeving is niet alleen goed om de ruimte op te fleuren, het is ook een bewezen manier om de productiviteit te verhogen. Daarnaast helpt een bloem of plant op kantoor om de lucht te zuiveren en de sfeer te verbeteren. Hier lees je welke planten het meest geschikt zijn voor op kantoor.

De graslelie

Deze bijzondere plant is een ideale optie voor kantoren met weinig natuurlijk licht. De eenvoudige plant, die niet veel onderhoud nodig heeft, kun je makkelijk in een pot hangen waar je maar wilt. Ze heeft niet veel zonlicht nodig en kan dus perfect in de schaduw groeien. De plant beschikt over een tal van voordelen, waaronder het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van de stress op de werkvloer.

De gatenplant

De gatenplant, die ook bekend staat als de deliciosa, is zeer goed voor de gezondheid. Het is een weelderige groene struik die vrijwel onmogelijk te doden is. Ze zuivert de binnenlucht van overtollige koolmonoxide en vluchtige organische stoffen, die allemaal schadelijk zijn voor de gezondheid. Vluchtige organische stoffen zijn vaak de oorzaak van slaperigheid en hoofdpijn, twee factoren die niet bevorderlijk zijn voor een optimale productiviteit.

De vrede lelie

De vrede lelie is een perfecte metgezel voor op kantoor. Deze bloem groeit in alle omgevingen en kan zowel vlak aan het raam als in de schaduw gezet worden. De bladeren zijn in staat om de groei van schimmels te verminderen. Schimmelorganismen worden geabsorbeerd en dienen als voedsel voor de wortelen. Zo worden op de werkplek allergische reacties voorkomen en is de lucht gezonder.

Citroenmelisse

Een andere zeer geschikte kantoorplant is het kruid citroenmelisse. Deze geurige plant fungeert als een lichtstraal in een kantooromgeving en groeit zowel in volle zon als in de schaduw. Dit maakt dat ze overal geplaatst kan worden en weinig onderhoud nodig heeft. Citroenmelisse staat er ook om bekend de stemming te verbeteren, ideaal om de sfeer op kantoor optimaal te houden.