Welkom op de pagina waar je alles kunt vinden over planten, het verzorgen van planten en welke planten geschikt zijn voor buiten of binnen.

Planten hebben voldoende water, zuurstof en licht nodig om goed te groeien. Dit zijn de adviezen die je overal hoort. Toch zijn er wel enkele planten die binnenshuis heel goed groeien. Ze hoeven niet bij het raam geplaatst te worden of buitenshuis. Deze planten hebben vaak vele voordelen voor de gezondheid en brengen vooral sfeer en kleur in huis.

Het is belangrijk om de tuin goed te onderhouden zodat je planten gezond blijven. Plantenziekten komen vaak voor onder bepaalde omstandigheden en kunnen voorkomen worden als je weet wat die omstandigheden zijn. Het is toch prettig als je ziekteverwekkers altijd een stapje voor bent.

Weet jij waar je op moet letten bij het kopen van planten? Het is vaak moeilijk om een gezonde plant te onderscheiden van een ziek exemplaar. Als je een zieke plant koopt, kan die ziekte zich snel verspreiden in de tuin en de andere planten, maar ook de dieren, aantasten. Op deze site lees je de belangrijkste zaken waar je op moet letten om dit te voorkomen.

In Nederland zijn er bloemenvelden waar je naar toe kunt om planten en mooie bloemen te bezichtigen. Op deze pagina kijken we naar enkele leuke plekken waar prachtige bloemen te zien zijn. Verder geven we je graag wat meer informatie over verschillende bloemsoorten zoals tulpen en rozen.

Planten en bloemen in de tuin of in huis hebben is goed voor de gezondheid, het verlaagt de stress en tuinieren is de ideale manier om in beweging te blijven. Reden genoeg om vlug de rest van deze site te ontdekken!