Bloembollenvelden in Holland

tulip-fields-holland-more-great-pics-www-freefbpictures-comNederland is een land dat bekend staat omwille van zijn rijke geschiedenis en mooie natuur. De meeste mensen, vooral van buitenaf, zullen dezelfde dingen voor de geest halen als ze denken aan zaken die symbool staan voor ons land en de cultuur die erbij past. Deze symbolen zijn molens, klompen en natuurlijk tulpen.

Dat we in Nederland goed zijn in het produceren van bloemen, is de rest van de wereld zeker niet ontgaan. Het is natuurlijk ook prachtig om tijdens de verschillende jaargetijden door de bloemenstreken te rijden en alle kleurrijke velden in bloei te zien staan. Soms geeft het haast een surrealistisch beeld. In het tulpengebied kun je ook andere bloemen en planten bewonderen en foto┬┤s nemen met de meest kleurrijke achtergronden. Niet gek dat toeristen vanuit alle uithoeken van de wereld tijdens de lente, zomer en zelfs de herfst naar Nederland komen en dan in het bijzonder naar het tulpengebied. Dankzij de gunstige ligging is het eenvoudig een bezoek aan de regio te combineren met een bezoek aan andere plaatsen. Zuid-Holland en West-Friesland zijn de populairste plekken om tulpenvelden te bewonderen.

Een aantal plekken die erom bekend staan een lust voor het oog te zijn tijdens het tulpenseizoen zijn het Keukenhof in Lisse, Noordwijkerhout en Hillegom. Hier zijn de bloembollenvelden overal te vinden en is het prachtig om hier eens rond te rijden. Bijna overal zijn bloemen te zien, en het ene veld spreekt nog meer tot de verbeelding dan het andere.

Het gaat hier overigens niet altijd alleen maar om tulpen, voor liefhebbers van diverse bloemen en planten zijn er allerlei andere soorten te zien. Nederland en de verschillende bloemenstreken zijn dus zeker en vast een bezoekje waard. Wat de beste periode is voor een bezoek hangt af van het weer en de soort, maar vooral de lente is een goede periode om tulpen te zien.